Auditing

Input die ertoe doet. Een frisse en vooral ook positief kritische blik met de organisatiedoelen, compliance en continu verbeteren in het achterhoofd.

Een audit kan veel meer zijn dan alleen maar invulling geven aan verplichting. Als er feedback wordt gegeven die triggert tot regelnaleving en verbetering, dan wordt een audit waardevol. Verbeteren start namelijk met het kritisch beoordelen of iets slimmer, beter of efficiënter kan doen. Precies het doel van een interne audit. KVGM Improvement Solutions heeft de expertise om dergelijke audits uit te voeren. Voorbeelden van audits die uitgevoerd kunnen worden zijn:

  • De compliance-audit: focus op de mate van ‘regelnaleving’ in relatie tot normen, contracten en/of wettelijke eisen.
  • De thema-audit: richt zich op een gekozen thema (bijvoorbeeld klantgerichtheid of inkoop) en de mate waarin doeltreffend is geïmplementeerd in lijn met de organisatiedoelen.
  • De proces-audit: beoordeeld in welke mate een proces efficiënt en effectief is en overeenkomst met de interne procedures.

Uiteraard zijn alle ‘hybride’ varianten van bovenstaande vormen mogelijk. Interne audits worden uitgevoerd door deskundige adviseurs en resulteren in een duidelijk en representatief auditrapport.

<

Onze aanpak maakt ons uniek

Inside-out in plaats van outside-in. Samenwerken aan resultaten die ertoe doen. Beginnen met luisteren en vragen stellen in plaats van vertellen ‘hoe het moet’. De organisatie centraal stellen en op basis hiervan invulling geven aan een norm, in plaats van een ‘standaard’ opzet beschikbaar stellen.

Lees meer

Hieronder wat KVGM voor ons is / betekend in steekwoorden:

Basis voor de opbouw van het kwaliteitssysteem en de ISO9001 normering, Raad van advies voor processen en procesmanagement en MT, Raad van advies in het informeren en verbeteren van processen die (elders) in ontwikkeling zijn en zelf ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden, Opbouwende feedback, actief meedenken, sturend in een vorm gegoten die ervaren wordt als samen “sparren”, Laagdrempelig, Betrouwbaar (en leuk) personeel, Betrouwbare software, Bereikbaar en flexibel.

 

Het digitale kwaliteitshandboek is de basis voor ons kwaliteitssysteem en de opvolging van o.a. verbetervoorstellen en afwijkingen. De aanwezige tools (“klanttevredenheid” en “tool verbeteren”) zorgen ervoor dat het proces goed ondersteund wordt.

Claudia Bosma, Coördinator Biobank Maastricht UMC+ Biobank Maastricht UMC - Klant

KVGM Improvement Solutions heeft de Baetsen-Groep in de afgelopen jaren vakkundig ondersteund in onder meer diverse certificeringstrajecten. Met oog voor detail, persoonlijke betrokkenheid en maatwerk leveren zij uitstekend resultaat. Een plezierige partner om duurzaam mee samen te werken!

Peter Lamers, Directeur Baetsen-Groep - Klant

KVGM Improvement Solutions adviseert op een uitermate praktische wijze hoe te voldoen aan ISO 9001. Nog belangrijker is dat KVGM Improvement Solutions ons continu assisteert bij het verbeteren van onze organisatie en processen. De gezamenlijke ‘drive’ maakt het leuk om samen te werken én leidt tot ‘echte’ resultaten.

Harry van Hoof, Directeur MTRC Special Plating - Klant

Verzoek om (meer) informatie

over ons, over wat wij doen of over onze aanpak

Vul uw informatie in en wij zullen contact met u opnemen

Copyright 2015 KVGM B.V. - Algemene voorwaarden - Website door Bonsai media